Komentari za tekst "Psihološke nedoumice: Šta sve brine buduće roditelje?"

Komentara
13
Ostavite komentar
Postovani, pre vise od 10 godina imala sam udes u kome sam povredila kuk. Nakon porodjaja povreda je pocela katastrofalno da me boli do te mere da mi predstavlja ozbiljan problem pri kretanju i vrsenju majcinske duznosti. Savet ortopeda je da se uradi operacija nakon koje je obavezan hod bez oslonca 3 meseca (na stakama) Ono sto me zanima jeste kada je najpogodniji trenutak za takav poduhvat s'obzirom da Ana sada ima punih 6 meseci i primecujem da je sve svesnija iz dana u dan, a ne bih volela da propustim neki bitan period vezivanja u nasem zivotu.
Ja se osecam jako lose jer starije dete volim vise. On je bio divna beba, bez obzira na neprospavane noci koje nam i sad ponekad priredi. Mladje dete mi je jako zahtevno, hronicno nezadovoljno i placljivo. Ponekad se rasplace i kad pocnem da joj pevusim i pricam. A sita je, suva, odmorna. Ne znam gde gresim, ali ne mogu da uspostavim tu povezanost kao sa prvim detetom😢
Da li ste jos uvek na Bebcu? Toliko bi mi sad znacile jos neke Vase reci utehe😩U identicnoj situaciji sam sada kao i Vi pre 5 godina. Nikako ne mogu da se povezem sa drugom bebom i jos uvek mi nije jasno kako cu je tako zavoleti kao prvu. Stalno ih poredim i naravno sve sto je drugacije nego sa prvom ja prihvatam kao lose i kao teze. Jako ruzan osecaj..... Kada ce proci??
Ovo je bio moj komentar pre skoro tri godine. Ne znam iz kog razloga sam ga se sad setila, pa sam ga potražila. Volim svoju dečicu najviše na svetu i mada me povremeno dovedu do ludila, to su najdivnija bića! Sve je došlo na svoje. Htela sam da ohrabrim roditelje koji se trenutno osećaju kao ja pre tri godine, sve loše će proći, plačljiva beba će porasti (i izrasti u malu brbljivicu😊)
Za Nilolasa
Ja bih ti savetovala da se vise slazete i opustite jer sve dok ste napeti od trudnoce nista. Posebno nemojte da dozvolite rodbini da se mesa. Govorim ti iz licnog iskustva a kada smo najmanje ocekivali trudnocu ona se desila. Nemojte gubiti nadu i samo opusteno!
Dragana, znam da to moze da bude izuzetno opasno i mora se strogo kontrolisat, jer u suprotnom moze ostaviti posledice na plod. To ti pisem iz iskustva moje drugarice koja je imala isti problem. Tako da ti savetujem da se obavezno javih ginekologu koji ce te uputiti na dalje analize. Pozdrav, i nadam se da ce sve biti u najboljem redu.
ja i supruga smo tri godine zajedno a od toga godinu dana u braku. nemamo dece pa imamo tenziju na tom polju. zadnjih godinu dana smo postali nepodnoslljivi jedno prema drugom, i kao da je sva lepota braka nestala za tren.svadjamo se oko sitnica koje jedno od nas nekad krsti bitnim a nekad nebitnim. ona se plasi da cu da je prevarim iako volim da delim komplimente svima, a ja samo u nametanju takve percepcije imam sklonost iz inata tako nesto da uradim - ali ne uradim. volimo se ali zelju za razumevanjem zamenjuje strah od sukoba. u meni je stalno napetost za svako njeno neraspolozenje-kod nje isto. nekada mi deluje da smo toliko slicni da se bas zato toliko i koskamo.nazalost jednom je ona fizicki nasrnula na mene a drugi put ja. svestan sam svojih nedostataka ali ni to nije dovoljno dok se ona umorila od izvinjavanja i mojih pokajanja. molim za savet!
Ja sam u sedamnaestoj nedelji trudnoce i dobila sam povisen secer 10.2 koliko je to opasno za bebu??
Vezbe disanja se organizuju u okviru Doma zdravlja.Pocinju u osmom mesecu.
IVANA Imam cerkicu koja ima 2 godine i 3meseca. Strasno bi zelela da imam bar jos jedno dete. Trenutno imam velikih problema u braku. Naravno da je sve pocelo zbog njegovih roditelja, pa smo vremenom i mi sami pokvarili odnos. Volela bi, ako bi neko mogao da mi kaze, da li u Nisu postoji neko bracno savetovaliste ili nesto slicno tome. Unapred zahvalna.
Zna li mozda neko da li u Beogradu postoji mesto gde mame i deca mogu zajedno da dolaze na vezbe, a odvojeno da vezbaju ili slicno?
obicno u domovima zdravlja.Lepo je otici jer ces vise biti upucen u sve sto te ceka u toku porodjaja.Krece se od osmog meseca i sama ces videti koliko ti je dovoljno da ides bez obzira na insistiranje babice da se dolazi stalno.Vezbe disanja su mi mozda pomogle na pocetu porodjaja ali kada pocnu jaki bolovi nisam sigurna koliko ces biti u stanju da razmisljas o disanju.Srecno!
Da li znate gde se organizuju vezbe disanja za trudnice i u kom periodu trudnoce ih treba posecivati?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »