Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
Pirinač i pirinčane kašice idu tek oko godine jer u pirinču ima najviše arsena. Uvedite prvo sve ostale žitarice pa tek na kraju pirinač.
Koje zitarice da kupim?Beba ima 7 meseci.
zdravo moja beba ima 5 ipo meseci sam pocella dala prvo sa jabuka sega sa kasicu od pirinca kolku pati na dan treba da davam da porbuvat da jadie falla na odg pozz
Mame,imam bebu od 5meseci,poceli smo sa nemlecnom pre mesec,ali je nesto bila bolesljikava,pa je to sve islo nekako traljavo.Probala je standardno,jabuku,sarg.krompir,tikvicu,pirin.pahuljice..Moje pitanje je,oko 12,13h obicno dajem povrce,da li i predvece oko 18h da joj ponudim tipa palentu,pirin.pahuljice?
Previše je mala da ima dva obroka, ako ste poceli sa 4mjeseca drugi uvedite sa 6 i to rucak, treci posle mjesec ipo/dva (veceru) a posle se uvode uzine.
Moja beba ima sad 5 i po meseci, poceli smo sa 4 i po da ruckamo kasice i to ovim redom:prvo Milupa obicna pirincana kasica nedelju dana, zatim smo dodali krompir u tu kasu ali joj je to smetalo bas je imala grceve i bolove. Vratili smo se joj tri dana na cistu kasu. Zatim dodali jabuku tri dana, pa onda sargarepu takodje izmesanu u tu kasu. Trenutno smo na Nutrino kasi sa bananom to joj ne smeta, eto samo krompir je muci. Zanima me kad nogu ponovo da pokusam sa krompirom?
Naseg bebca je isto mnogo mucio stomak od krompira, ali samo mesec dana, nakon toga je jednostavno prestalo. Rekli su nam da mora da se navikne, pa smo mu mi davali ali u manjim kolicinama
Drage moje,pravite filozofiju od ishrane,dohrane,dojenje ne- dojenje....malo procitajte,malo se raspitajte i prevashodno pratite svoje dete,ono ce vam biti pokazatelj.... dal'sa 4,5,6meseci,cemu prepucavanja...ako place posle obroka,gladno je👍...uvedes light varijantu,jabuku sargarepu...ostalo redom...neces pršutu da das bebi sa 4 meseca ili jagode😂😂...samo pratite Vase bebe i sve ok....pozzz
Ima slučajeva gde su davali bebi slaninu i kuvano suvo meso sa 4 i po meseca! 😲
sve sam probala i super rucka samo nisam jos grasak👶
ja imam bebu koja za 5 dana puni 5 meseci sa puna 4 meseca sam pocela sa nemlecnom hranomi super nam je prvo sam joj dala jabuku i sargarepu a kasnije smo probali breskvu tikvicu i super nam je sad jede puca sto bih rekli
Zdravo mame,htela bih da vas pitam. Imam bebu od 4.meseca i 10 dana,htela bih polako da krenem sa kasicama od povrca,ali nisam sigurna u kom vremenskom periodu bih mogla probati sa kasicom,da li to ide za vreme rucka,ili moze i ranije? Inace bebu dojim i dohranjujem formulom. Hvala na odgovoru.
Ujutro nahranite mlijekom i pri sljedecem hranjenju probate sa par kasicica neke kasice. Dobro je da prvi jutarnji obrok bude mlijeko a ne valja ni dati kasice kasno zbog eventualne alergije pa najbolje u pri obroku nakon jutarnjeg mlijeka.
Danas preovladava misljenje da se sa kasicama pocinje sa 4 mjeseca, s tim da se ako se doji moze malo odgoditi. Na pregledu sa navrsena 4 mjeseca doktorica je rekla da je vrijeme za kasice i tako smo i uveli sa 4.5 mjeseca. Sada ima 6 mjeseci i probao je oko 15 vrsta voca i povrca i ima jedan povrtni i jedan vocni obrok. Na proslom pregledu rekla je da se meso mora uvesti pa kuhamo supice i miksamo u kasice kao i da kravlje mlijeko nikako ne smije jesti ali moze po kasicica jogurta grckog tipa ili balans, vjerovatno je mislila zbog stolice. Niposto keks, brasno i griz. Svako vjeruje svojoj doktorici i ja preporucujem da se pita doktorica koja vodi i poznaje bebu. Ne osudjujem one koje daju kasice sa 3 mjeseca a ni one koje ne daju ni sa 6 mjeseci, svako misli da je njegov nacin najbolji a niko nece nigdje ni poraniti niti zakasniti i sve uvodi od 4 do 6 mjeseca ionako. Samo je bitno jedna po jedna namirnica i najmanje 3 dana da se proba prije nego se predje na sljedecu.
Drage mame, ja sam svojoj cerkici pocela da dajem kasice sa nepuna 4 meseca. Pocela sam sa jabukom sirovom ispasiranom u pire, zatim sa sargarepom kuvanom, pa sam kombinovala te dve namirnice u kuvanom i sirovom stanju. Pa sam zatim u njih dodavala pirinac obican. Jela je po 2 supene kasice tih 7 do 10 dana. Zatim sam pocela da ubacujem dalje namirnice, tikvica, banana, bundeva, krompir. Mogu vam reci posle 10 dana vec je jela posten 1 obrok, popodnevni sve ostale obroke sam je dojila. Sa 4,5 meseca odprilike sam joj ubacila 2 obroka pa sam razdelila vocni i povrcni obrok sa zitaricama. Sve obroke pravim na vodi jer svakako izmedju dojim. Sada imamo 5 meseci i nastavicemo sa sirenjem programa kao sto je krompir, grasak, boranija itd... Moj savet je da dobro posmatrate svoju decu kako biste shvatili sta im je potrebno, realno razmisljajte o tezini namirnica za varenje i nikada ne preterujte. Nikada nije puno rano niti puno kasno jer su deca razlicita i imaju razlicite potrebe. Pozdrav
Bas tako nije svako dete isto.Ja imam bebicu 5 ipo mesecikoje nisam dojila jer nisam imala mleka.Do 3meseca je bio na Hiip combio posle od 3meseca doktorka minje rekla mogu kravicu 2/3 sto je on super prihvatio i stomacic mu je bio bolji.Sa nepunig 4meseca poceo je jesti kasicu od jabuke prvo je bila samo jabuka da vidim kako reaguje posle toga sam dodavala u jabuku zitarice.Da cu u 4ipo mecesa uvece pred spavanje kuvala mu mlev plazmu i mleko i to je odmah prihvatio.Znaci gleda se svoje dete kako reaguje na hranu.A sada jedemo kasice mnoge vrste msm koje ja spremam kupljene kasice nece i meso smo uveli kije jede jedan obrok i òbozava.Zato kazem da ste vi u pravu.Imam troje dece i svo troje su razliciti u ishrani hehe.
Čemu plazma????
Čemu kravica??? Svakako je rano za kravlje mleko, ali i ako se već daje čemu najveće đubre davati deci? Tetrapakovi i te gluposti... Imate pijacu pa uzmite domaće mleko.
Ko jos kupuje domace mleko na pijaci?
Vi ste malo poranili?
A sta se to Vas tiče? Nisu sva deca ista. Moje 2.dete ima 5 meseci, 8.5kg samo dojena, ali se u samo nekoliko dana promenila. Vidim da joj je sada potrebno vise hrane, kao sto je gospodja i rekla-posmatrajte svoju decu, pustite šablone.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »