Komentari za tekst "BEBAC PREPORUČUJE: VERIFIED – prvi test u trudnoći"

Komentara
32
Ostavite komentar
Caos,jedno pitanje...Za koji dan radimo verified i doktor koji ce uzeti krv nam je rekao da pol deteta nece biti moguce 100 % precizan jer su nam na vto vratili 2 blastociste od kojih je samo jedna uspela,e sad kako kaze jos je u krvi dnk od ove blastociste koja se na zalost nije zakacila i mozda test da lazne podatke.Da li je to moguce?
Da napišem moje iskustvo, ko god je u mogućnosti, a želi bezbrižan da bude po pitanju genetike svoje bebe neka uradi, uradila sam u danu 10 nedelja + 5 dana, i rezultate smo čekali 10 radnih dana.
I hvala Bogu sve je u redu. Ne očekujem dalje analize jer su nepotrebne, a radili smo najskuplji, tj. najsveobuhvatniji paket, kad već radimo.
Ja sam uradila sa 10 punih nedelja i 1 dan.
Gde se salje krv na analizu, ime klinike u inostranstvu I kontakt?
Da li ne neko radio test cim je napunio punih 10 nedelja. Tacnije, 10nedelja i 2 dana? 🤗
Da li ne neko radio test cim je napunio punih 10 nedelja. Tacnije, 10nedelja i 2 dana? 🤗
Koji paket Verified teste ste radile? I na osnovu cega ste birale paket koji cete raditi?
Jel se desilo kod neke zene da je Verified test pogresio?
Imam 39 godina.U 14 sam nedelji trudnoce.Imam zdravo dete od 8 godina.Dabl test mi je uredan,isla sam na 4d sa bebom je sve u redu.Zbog godina geneticarka u Subotici zeli da uradim AC.Ja to ne zelim ali sam sama predlozila da uradim neinvazivni prenetalni test bilo verified ili bilo koji drugi.Zao mi je sto ovde ne mogu postaviti sliku.Dala mi je napismeno da je po konvenciji ACMG od 26.08.2016.,na trudnicama starijim od 35 godina zabranjena primena delimicnih NIPT-ova (Verified,myPrenetal,Harmoni,Panorama,NACE,Nifty,Maternit 21 plus)koji ne mogu analizirati strukturu fetalnog kariotipa i mozaike i ne mogu uraditi detekciju 220 bolesti zbog strukturne greske hromozoma.Sta da radim?Pa zar moram na ac?Molim Bebac da objavi ovo.
@Katja... Ta geneticarka u Su je neka ludaca, koja je zavrsila specijalizaciju pre 20god i tada je njena edukacija stala, po svemu sto sam do sada o njoj cula ja sam to zakljucila, srecom nisam imala priliku licno da je upoznam. Vidim da si napisala zabranjenja primena 'delimicnih NIPT testova', ali Verified ima opciju analize celokupnog kariotipa, znaci svih hromozoma ukljucujuci i polne i mikrodelecije (naravno da ako se izabere test koji analizira samo 21. par hromozoma (Down), nece se otkriti neki sindrom koji je na 18tom paru hromozoma). Ovaj sveobuhvatni je i najskuplji ali ja bi ga svakako preporucila jer daje uvid u celokupan kariotip i preko 99% je pouzdan. Ja sam ga licno radila pre 2 nedelje, nisam imala nikakve indikacije, imam 28god i jedno zdravo dete ali zbog svog mira i sigurnosti sam odlucila da ga uradim. Eto nadam se da sam ti malo pomogla...
Ništa gluplje nisam pročitao u životu. Pa upravo se baš svim trudnicama i savetuje da posle 30 rade NIPT testove a u svetu savetuju da sve trudnice rade NIPT testove.
Ta genetičarka iz Subotice je haos živi.
Iskreno,ja prvi put cujem da su ove vrste testova zabranjene posle 35 mada verujem da ti je to dato. Sama sam nakon VTO a u konsultaciji sa ginekologom radila verified umesto amniocenteze a radila sam kad sam imala skoro 37 godina i sve je bilo u redu. Moj ti je savet da ako vec nisi, konsultujes sa svojim ginekologom da li je potrebno da radis ako su ti prethodni testovi u redu i posto si vec u 14.nedelji. Verujem da je sve u redu i da nema potrebe da radis uopste ali svakako zarad tvog mira posavetuj se sa svojim lekarom.
Ja sam radila aminocentezu i rezultati su bili u najboljem redu a beba rodjena sa 6 prstiju na obe sake. No, kad je napunila godinu dana onda je operisala sake i sada je sve u redu :)
Poštovane mame i trudnice, ja sam majka bebice koju sam rodila u 27 nedjelji trudnoce jer su doktori identificirali sindrom trizonomija 13 .. moja djevojčica je umrla nakon sat vremena poslije poroda, vadili su mi plodnu vodu i iskreno najviše se kajem sto nisam uradila taj test ranije, sada sam trudna i uradit cu na vrijeme sve sto je potrebno .. 😢
Ja sam test uradila u 11 nedelji trudnoće,platila sam 650 evra danas su stigli rezultati,sve je u redu,na testu je pokazalo takodje da nosim devojcicu. :)
Otac je najsrećnijiii ! !
Koja je cena testa?
600-650e upravo sam pogledala na njihovom sajtu cenovnik i pakete.
Radila sam ga u 11 nedelji trudnoce😉
Uradila sam Verified na preporuku ginekologa i prezadovoljna sam što nisam morala da idem na amniocentezu jer je bilo sve ok.. Svima bih preporučila ukoliko žele mirnu i bezbrižnu trudnoću! :)
Kakvo pomodarstvo! Naše bake i majke jedva da su znale šta je ultrazvuk pa evo nas, a sad dajemo 600e, nečija skoro pa godisnja plata u Srbiji! za kojekakve testove!
Poštujem svačiji izbor i ko ima apsolutno neka da pare i uradi test, ali nemojte da govorite o tome kako nije mnogo i kako bi se zadužile da uradite test! To je sebično i subjektivno!!!
600e je mnogo za prosečnog građanina u našoj zemlji, tako da pst! p.s. Svaka žena želi najbolje za svoju bebu...ali...ali.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »