Komentari za tekst "Žensko dete - to ti je tuđa kuća! Ko zna šta bi od mene ispalo da sam znala kako su me dočekali na ovaj svet"

Komentara
22
Ostavite komentar
Nikada nisam osetila da sam "višak" ili "neželjena" u svojoj porodici zato što sam žensko. Naprotiv.
Ne znam da li je to zbog toga što imam starijeg brata ili zbog toga što je baka imala dva sina, a želela je devojčicu, pa se meni obradovala više i izdvajala me uvek od 3 druga unuka (mog rođenog brata i 2 brata od strica), davala mi npr. novca više nego njima (Ti si žensko, treba ti za šminku), kad sam bila mala uvek sam spavala s njom kad dođem za vikend... Nekako sam oduvek osećala da mene nekako izdvaja i da sam joj miljenica. Možda ni ovo nije dobro, otišli smo u drugu krajnost, ne znam kako je to iz ugla moje braće izgledalo. 😉
Moja prabaka je imala 11 praunuka, ja sam joj bila jedina devojčica praunuka, radost i u široj porodici. Posebno su me volele tetke koje su imale dečake, i sad se sećam tog osećaja i tih priča.
Ja sad imam dečaka i devojčicu i želeli smo još jedno dete, ali nije se desilo. Nismo hteli nikakve pretrage da radimo ili neke druge metode. Pomirila sam se i zahvalna sam što imam dvoje zdrave, prave, voljene dece. Što bi moja mama rekla - I najgorem neprijatelju bih poželela dečaka i devojčicu. Zaista je to divno iskustvo da imaš obe sreće u kući.
Da,upravo sada prezivljavam to,zensko dete-tudja kuca,niti sam u svojoj rodjenoj kuci niti sam kod muza ili ti sto bi trebalo da bude nasa kuca,jer mu se siri sestra,koja ima i stan i kucu u drugom gradu i pare svaki put kad dodje iskesiraju njeni mama i tata,ja ostajem bez icega,a imam sina skoro 3 godine,stranci u jednoj kuci,stranci u drugoj,strasno,ne daj Boze nikome.
A kazu zenskoj osobi da je njena kuca kao ona u kojoj se uda, a ispada da smo stranci i u rodnoj i u toj drugoj kuci, nazalost
Imam 29 godina, rodjena sam kao prvo dete i na moju nesrecu “prvo pa zensko”. Celog zivota sam odrastala uz recenicu kao sto se i navodi ovde “zensko tudja kuca” sto nije ni malo prijatno za jedno dete, kasnije za tinejdzera pa cak i sada kada sam odrasla osoba. Imam previse trauma zbog toga od kojih ne mogu ni dan danas da se oslobodim, a pritom odrastala sam i uz toksicne roditelje. Iako jos nisam roditelj smatram da roditelji ne treba da dele svoju decu na musku i zensku, to su njihova deca i treba podjednako da im pruze i ljubav i paznju i razumevanje pa cak i podrsku.
Losi su roditelji koji tako decu razdvajaju na osnovu pola.Muski su Bogovi a zenski sta nista, nazalost
Za mjesec dana nam stize toliko zeljena djevojcica, nas ponos i sreca!!
Od prvog dana zelimo djevojcicu, iako je bilo komentara "samo neka bude musko", svi ti koji tako razmisljaju i budu razocarani time sto je zensko, ne trebaju joj se nikada ni obratiti!!+
Mislis da ih je briga sto joj se nece obracati. Imam i ja takve komsije, muske soviniste koji sve muskarce zovu decko, decko a zenskima nece ni da se jave na ulici ili im se ono jedva jave kroz zube, sa visine ili iz sazaljenja, a kad vide musko odmah masu rukama, pozdravljaju se s njima, i odmah bude gde si decko, sta radis decko, naglasavaju to decko kao da su Bogovi a zenske osobe i ne primecuju bukvalno, nazalost i Ja sam u takvoj situaciji sa komsijama.
Imam 3 sina, za svakog sam se nadala da je devojcica. Volim ih najvise na svetu, ne bih ih menjala ni zasta , ali se nadam da ce nekad u budućnosti dobiti sestru.
Волела бих да имам више деце од мојих родитеља. Они имају само троје.
Djeca su djeca. To da li ce dijete biti primitivno receno "tudja kuca", ne zavisi od toga sta ima u gacama, nego od toga koliko mu se mi posvetimo I kako ga odgajamo. I jos jedna vazna stvar- kako se mi sami ponasamo prema svojim roditeljima. Jer, I djecaci I djevojcice svjesno I nesvjesno kopiraju svoje roditelje. Ja sam mama djecaka, koji po cijeli dan trci, skace, nema gdje se ne penje, vozi bicikl, pliva, dodje iz obdanista od glave do pete blatnjav, a u isto vrijeme je osjecajan I njezan prema roditeljima.
Tako da, kako mi je zlo od primitivaca koji velicaju djecake jer su "prestolonasljednici", toliko mi je zlo I od mama koje velicaju djevojcice ( koje su najnjeznije na svijetu, mamine njezne roza princeze, "bolje od 10 djecaka) Djeca su djeca! Idealiziranje I velicanje jednog od polova je strasno!
To sto ima u gacama ne mora da znaci da li ce biti tudja kuca ili ne, vec to zavisi od privrzenosti porodici
Mi imamo dve cerke i jednog sina, i ni jedno id njih ne bi menjala ni za sta ❤️ Helena 4god, Dusan 1,5god , Sofija 3medec
Ja imam 5 cerki i volim ih kao da su 5 sinova
Ja imam 5 cerki i volim ih kao da su 5 sinova
Imam više dece nego moji roditelji. Oni imaju brata i mene ja dve ćerke i sina. 🙂 Možda ću i još jedno. 😀🥰
Imam 2 cerke i 3 na putu i veoma sam ponosna na to briga me kome se svdija kome ne to su moja deca i moj ponos 💖
Tri cerke preponosni na njih tata najvise,cetvrto na putu nije nam ni malo bitno sta ce biti rekose decak muz pao u bedak😂😂😂sto nije Masa,musko sad ode iz kuce za zenom,doslo je vreme da se to ne gleda ni malo jer i muako ode iz kuce a zensko dovede zeta u kucu isto je odgajati dete je dete ne musko-zensko nego dete
Slazem se. I zensko dete moze da ostane i dovede nekoga u roditeljskoj kuci
Moje prvo dete je sa ponosom mogu da kažem ŽENSKO!!! Oduvek sam želela da imam devojčicu, svakoj majci u životu treba ćerka i na ovom svetu treba više ženske dece kako bi napokon stale na put "muškarcima" koji se neće obradovati živom i zdravom detetu na rođenju, bez obzira na pol, već navijaju za muške naslednike! Živele naše ćerke!
Nisu više samo ženska deca tuđa kuća, u današnje vreme i sinovi odlaze od kuće...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »