Komentari za tekst "Ovčije boginje u trudnoći: Koliko su opasne za trudnicu i bebu?"

Komentara
20
Ostavite komentar
SRECNA NOVA GODINA.

Imam pitanje vezano za ovcije boginje, kao mala sam prelezala ovcije boginje, nakon 20-ak godina mi se manifestovao herpes zoster po celom telu, tada mi je doktorka rekla da je to povezano sa padom imuniteta i sa ovcijim boginjama. Ja sam u 4-om mesecu trudnoce, 17-ta nedelja. Ono sto mene interesuje jeste da li smem da imam kontakta sa decom koja su obolela od ovcijih boginja, ili moram da se izolujem, da ne dodjem u situaciji da mi se opet pojavi herpes zoster.
Da li je neko od vas imao iskustva sa ovcijim boginjama u 9. nedelji trudnoće? I ako jeste, kakve su sanse da sa bebom bude sve ok? Hvala...
Usla sam u 9 mesec..sin od 7 godina dobio je varicele. Pored njega i meni pocele ospe da izlazu kao ujedi komaraca.. Moji roditelji kazu da sam prelezala boginje kao mala.
Da li je netko imao varicele u 4-5 nedjelji. Kako je prošla beba?
U 31 - oj sam nedelji . Imam djecaka od 2 god koji je dobio varicelu vec 4 dan, nisam prelezala boginje kao dijete, test sam radila i pokazao je negativan igm i igg , sto znaci da nemam u sebi jos virus i da nisam bolovala. Sad sam uplasena , da li moze da skodi bebi, i da li je imao iskustva jos neko? Dr.mi kaze da nije sad u ovom periodu opasno,ali i da je sve Kako Bog bude htio. Molim da mi odg.
Dobar dan..ja sam bolovola boginje.. Sada moja djeca imaju.. Mogu li skoditi plodu, jer sam u prvom mjesecu trudnoce? Hvala
U šestoj nedelji trudnoće sam i imam dečaka od 5 godina koji je dobio boginje u vrtiću.Ja sam ih preležala kao mala i sad ne znam da li će to uticati na plod??
I ja ima isti taj slucaj. Da li neko nesto zna?
Ja sam u prvoj trudnoći dobila boginje od muza i kad su počele da izlaze bila sam u 8.nedelju trudnoće. Isla sam na redovne preglede, nisam čak ni amniosintezu radila... zivim u Svici, pod nagovorom rodbine otisla sam da se posavetujem u institut za m i d u bg, gde su me dočekali kao da sam pala s marsa jer nemam knjizicu iako sam im rekla da bi platila konsultaciju, rekli su mi ovim rečima: gospodjo ne postoji pregled koji je 100% siguran, moji su me terali da abortiram za svaki slučaj,samo njih par i muz, su me podrzali i onda smo doneli odluku da slusamo sta moj, ziveo jos 100god, ginekolog kaze. Rodila se čupa Tamara, zdrava i prava, danas ima 9,5 god!
Sve zavisi od slučaja do slučaja, u mom nije bilo znakova da beba ima bilo kakav problem na pregledima a meni nije bilo nista teze podneti boginje moj muz je imao glavobolje danima dok nisu izasle..sreća je bila na nasoj strani!
Doca je rekao da su sanse sa boginjama 0,04% da bebi nesto bude.. ja sam razmisljala pozitivno i eto imala sam sreće.. nekad se i pored svih testova desi da se beba rodi sa nekim poremećajem..sve je u Bozjim rukama! Veliki pozdrav i hrabro
joj ja neznam sta cu 6 nedelja sam trudnoce a imam boginje razbi glavu razmisljajuci
Moj bebac ima sedam meseci .Prosle godine sam za novu godinu dobila od cerkice koja u drugi razred boginje a bila u petom mesecu trudnoce.Nije onaj prvi trimestar ali svakako je bilo panike sta ciniti.Sreca pa je kao rukom odneseno....i sve je u najboljem redu.Sta god da nas snadje mora da se prevazidje na ovaj ili onaj nacin....
Koje si nalaze radila poslije ospica u trudnoći? Samo ultrazvuk ili...
Ja sam trudna, 6.mesec i u detinjstvu sam prelezala velike boginje. Da li postoji verovatnoca da ih opet dobijem ili da ostete bebu jer u mojoj okolini imam dve obolele osobe. Bas sam se zabrinula. Hvala :)
recite mi molim vas,zhena mi je trudna u 24,.nedelji i dobila je ovchije boginje,vech je shest dana u bolnici sa simptomima glavokruhenjem,povracha,temperature nema,.Danas su analize pokaale da su boginje,ali nema nikakih osipa josh..Doktori su nam rekli da verovatno treba se se radi chishenje i prekine trudnocha!recite mi molim vas dal ima neke shanse da se sachuva dete??inache mi zhivimo u ukraini..i doktori su ovde ubi bozhe!!unapred hvala za savet!
Nije toliko retko da zena u trudnoci oboli od boginja tj od ovcijih boginja. Znam ih mnogo (jer sam i sama dobila varicelu u 7-oj ned) i nikad nisam cula da je bilo nesto sa bebom, sve su zdrave i prave, moja "beba" evo ima 11god.
Da li je i vasa beba imala boginje dok ste i vi?
To i mene zanima, ali nikako da naidjem na konkretan odgovor
Sanse ima da je sve u redu sa bebom 98%. Moja zena ih je dobila pre 5 dana, u 12toj nedelji. Zna li neko nekog ginekologa ko se susreo sa kongenitlnom varicelom? Da li je neko u Srbiji video kako to izgleda I da li moze da se vidi na ultrazvuku?
Snajja Mi dobila bogilje ovcije u 20 nedelju Dali je opasno po bebi I sta moze da se radi molivas sto pre odgovor I napred hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »