Komentari za tekst "Koje mleko je bezbedno za upotrebu?"

Komentara
13
Ostavite komentar
iskreno ne verujem u ovu pricu o alfatoksinu kao ni u pricu da je mleko stetno,mi smo svi odrasli na kravljem mleku kao i nasi roditelji,nase prababe sigurno nisu imale mleko kad se radjalo po sedmoro i vise dece a ni mlecne formule koje se uzgred prave od gmo soje kkkkkoja je daleko stetnija od kravljeg mleka,a alfatoksin je upao u pricu verovatno da bi neko uvezo stocnu hranu i uzeo puno para
ionako se nutricionisti slazu da mlijeko uopste ne treba da se pije nakon dojenja, neprirodno je dalje piti mlijeko (pogotovu druge vrste-odn.kravlje, a ne majcino) i to cine samo ljudi, od svih zivih vrsta!!! moja curica je dojila 13 mjeseci , a nakon toga uzima jaaaaaaaako malo mlijeka, jednostavno ga nece! jedino u pahulicama...i svi su joj nalazi ok, nista joj ne fali!
jesmo lii mi tolike naivcine ???
odjednom je povucena crta izmedju ispravnog i neispravnog mleka i od sad je u redu da se pije mleko.kukuruz sa alfa toksinom se i dalje daje kravama jer nema drugog ,kako je moguce da mleko koje se sakupi i pakuje po drugim nazivima odvoji po masnoci pakovanjima itd a dolazi iz iste mase moze da jedno valja a drugo da ne valja?sramota . zasto stalno donosimo zakone koje nismo u stanju da sprovodimo,dosta vise price o evropi itd ja zivim u srbiji
sve su to gluposti mleko se pije decenijama u nazad ovakvo kakvo je i nikom nista sva deca ziva i zdrava hvala Bogu, nego sad svi treba da predju na mlecne formule , ili mleko nekog ko je dobro platio da njegovo ne bude na listi. Stvorise paniku bezveze opustite se ljudi pa imlek je izbacio nazovi organsko mleko pa ga sad treba izreklamirati maksimalno
stari pravilnik koji je dozvoljavao 0.5 je propisan 1992 i tada je aflatoksin M1 bio u 2b grupi po kancerogenosti, od tada do danas je urađen veliki broj istraživanja o kancerogenosti ovog jedinjenja i ona se sada nalazi u prvoj grupi, u koju su svrstana najkancerogenija jedinjenja na svetu
Drage mame, ja radim u laboratoriji u kojoj se ispituje mleko, i verujte da nijedno nije zdravstveno bezbedno. Moje dete je prestalo da sisa u novembru, sada ima 15 meseci i nisam joj davala kravlje mleko jer sam znala da će se ovaj problem desiti. Maloj deci dajte mlečne formule, a starijoj deci maksimalno smanjite mlečne proizvode.
U raznim medijima proteklih par dana čitam, gledam, slušam i ne mogu da shvatim. Negde pomenuti toksim nazivaju alfa toksinom, negde afla toksinom, negde čak i afro toksinom. Da li je moguće da ne znaju ni koji je tačan naziv, a znaju da je mleko u prodavnicama bezbedno. Kako da posle svega verujem u bilo koju informaciju koja se u medijima plasira? Nije mleko toksično, toksična je država u kojoj živimo.
Imam jedno pitanje koje jeste mozda laicko, ali nisam dovoljno informisana i volela bih da mi neko pomogne. Sta se desava sa jogurtomsirevima? Da li se u procesu proizvodnje ovih namirnica unistava aflatoksin ili ne?
Ponekad me vrlo (neprijatno) iznenadite, doprinosite stvaranju medijske histerije. Bilo bi super da ljudima kažete da su propisi o kvalitetu mleka usklađeni sa propisima EU pre neku godinu, a da je do tada dozvoljena količina bila 0,5 a ne 0,05 kao sad, a to je ono mleko koje smo svi mi pili kao mali. I kao odrasli.
Ono što nije usklađeno sa propisima EU su odredbe koje se odnose na kvalitet stočne hrane, a razlika u dozvoljenim količinama kod nas i u EU je petostruka.
Skuvajte sebi kafu sa mlekom, preskočite cigarete i učinićete sebi nemerljivu korist.
Sta je sa Dukat 7 vitamina mlekom, zasto ono nije testirano? Takodje Meggle mleko sa vitaminima, ni o njemu nista ne pise? Kravica A +D3 ni ono nije testirano!
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/355679/Strucnjaci-Kukuruz-u-Srbiji-je-zatrovan
Secam se pre par meseci da su Madjari letos ili jesenas, rekli da je ogroman procenat nasih useva zarazen alfa toksinom. Bilo mi je neverovatno u tom momentu da tako nesto cujem. Naravno nasi (drzava, ministarstva) su se odmah oglasili da je to laz (psovka na kvadrat). Ako ne racunamo psenicu i ostala takva zita vec samo kukuruz, znaci od oktobra (nadam se da ne gresim mesec). A zbog suse, stoka je odmah hranjena novim zitom, Tako da, ponovo nas je nasa drzava "zrtvovala" zarad sitnih novcanih ciljeva. Mene najvise brine i plasi, to sto kod nas ocigledno ne postoji kontrola namirnica i da je potrebno da neko sa strane (u ovom slucaju Hrvati sa kontrolom mleka) proveri nasu hranu, da bi se nasi pametnjakovici smilovali i odradili svoje plate i gle cuda, pronasli alfa toksin u svim mlekarama koje su testirali, a testirali su samo velike igrace. Sta je sa malim lokalnim mlekarama? Da li iko kontrolise njhove proizvode? Ja nasoj drzavi odavno vise nista ne verujem
pitanje je koliko dugo je takva situacija i koliko dugo nasa deca piju mleko takvo kakvo je.....moje dete je pilo somboled sveze 2,8 i nije mi ni malo prijatno kada citam sve ove clanke.... ko je tu odgovoran????????
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »