Komentari za tekst "KAKVA SU NAM PORODILIŠTA? Novo Bebac istraživanje!"

Komentara
109
Ostavite komentar
Ja sam se poradjala na Zvezdari pre 10 dana i dobila epidural kao i cimerka koja je bila samnom. Meni je porodjaj bio posle 5 uvece... jedino su me pitali dali imam odobrenje od anesteziologa (isla sam 2 nedelje pre porodjaja sa rezultatima krvi sa faktorom koagulacije i vag. bris)
Porodiliste u Pirotu, prvi porodjaj 2016. a drugi sad 2019. Odvratni su svi, od doktora i medicinskih sestara do babica i sestra za laktaciju. Kad sam pitala za anesteziju, doktor je odgovorio " Molim te Jelena, kakva anestezija." Loncare daj ostavku jer za bolje i nisi
Prvi porodjaj u Narodnom Frontu je bio katastrofalan sto se tice prijema i odnos svih zivih zaposlenih u porodilistu.Meni je doslo da zaplacem,okrenem se i vratim kuci da se sama tamo i porodim!!Izabrala sam to porodiliste zbog epidurala koji se tada placao,pa su ga nudili svim porodiljama.Drugi porodjaj,opet sam izabrala Narodni front zbog epidurala,ali on se vise ne placa pa ne mozes ga ni priustiti.Porodila sam se bez.
Dakle nisam se dva puta vratila u isto porodiliste zato sto me vezu lepa iskustva.
Preselila sam se iz Beograda,udala i ostala trudna u drugom gradu i posto ovde nema epidurala,odlucila sam da se porodim u Beogradu.Cini mi se da oni cim cuju da si iz drugog mesta jos gore se ophode.Pitala me "Pa sto si ti dosla iz Negotina ovde da se porodis?" Rekoh zbog epidurala. Na sta je ona odgovorila "Ehehhe pa neces ga ni dobiti"
Ne znam zasto vi mislite da ja imam nesto od toga da lazem ovde po komentarima.Verovali vi ili ne to je istina.To samo govori kako umeju da budu drski i bezobrazni,verujuci da ja mozda necu obratiti paznju na takav odgovor jer sam bila u kontrakcijama.A verujte mi i ako su mi misli bile okupirane bolom i mislima da sve prodje u najboljem redu,takav odgovor mi je ipak zaparao usi.Imala sam potrebu to da podelim ovde.
u pricu epidural je besplatan ne mozes da ga priustis ne mogu i ne zelim da poverujem. to pravo ne moze niko da ti uskrati ako je tvoja zelja bila jasna i pravovremena.
dakle ako je blagovremeno sve receno ne moze sestra ni doktor da kaze e neces ga dobiti.
Misovic - cista petica. Pre toga u frontu jedva ostale zive i beba i ja, uzasni drski neljubazni nezainteresovani.
U misovicu ako uspes onda je ok...ja sam se porodila prvi put u frontu,a suzradan dovezli trudnicu tj porodilju koja je krenula u misovic na kontrolu.Oni su konstatovali sa je porodjaj poceo pa je prosledili dalje,jer nemaju mesta.
Da muka bude gora,ona je dosla taksijem,a muz je kasnije trebao da joj donese sve,znaci taksijem je i do fronta dosla,sama...bolje i ko na traci,nego da te salju negde drugde kad je porodjaj poceo.
Drugaricu moju drzali na indukciji skoro 2 dana,nije se otvarala,onda su pokusali rucno da je otvore,pa opet malo indukije,pa rucno otvaranje,pa kad jista nije uspelo,posle 3 dana je porodili na carski(misovic)...hvala lepo,ali ne...
znam vise slucajeva gde su trudnice u misovicu u kontrakcijama vracali jer nisu imali slobodnih kreveta. to je za mene veci greh nego da te u visegradskoj ili frontu prime na brzinu ko na traci i smeste makar i posted sobe.
lekar koji ima opciju da odbije da te leci jer nema kreveta slobodnog po meni nije za tu struku.
Porodila sam se u Kraljevu 2014 pa 2017.moram priznati da su babice koje sam ja sretala bile veoma ljubazne i fine dok se u boksu ss bebama mogu izdvojiti dve ili tri fine sestre,ostale su uzas.ponasanje prema majkama nula.da napomenem da su me pustili kuci a beba je imala stafilokoke u brisu pupkcanika,oko pupka crveno,nemoguce da nisu videli.bio je na suncanju zbog zutice pa sam ga slabo vidjala i to mi je promaklo.htela sam da ih tuzim ali sam odustala.sto se tice higijene u sobama i toaletima uzas.dr necu da hvalim mnogo,samo cu reci da ga obozavam i nikada ne bih izavbrala drugog dr sem njega.profesionalan,kulturan,smiren,ljubazan.cak je dolazio da me pita kako smo beba i ja, dok su drugi dr pored svojih pacijentkinja prolazili kao da ih ne znaju.sve u svemu bilo je prelepo iskustvo i 2014 i 2017.e,da hrana je bila bolja 2014,ovo sada kao splacine.
Porodila sam se u Kragujevcu 2018-e. Prva beba. Porodjaj je tekao ok, veliku pomoc mi je pruzila babica, cini mi se da se zvala Tanja, ona je za svaku pohvalu. Ali deo posle porodjaja UZAS! UZAS! Usivala me stazistkinja skoro sat vremena, "ucila se".. I danas kad odem kod lekara oni me pitaju "Ko vas je ovako usio? Ovo je bas steta ovako usiti mladu zenu!" Posle 7 dana sam isla na skidanje konaca, jer sam jedva mogla korak da napravim. Krvarila nenormalno puno, i umesto 2 sata na stolu, provela 6 sati na stolu nakon porodjaja, niko ni da te pogleda. Na odeljenju katastrofa. Vrlo lose iskustvo. Kada bih ponovo ostala trudna, poradjala bih se bilo gde, samo bih Kragujevac zaobisla u sirokom luku.
i ja sam se porodila dva puta u kragujevcu. ako nemas vezu ili ne castis nekog,nadrljala si...uzas
Porodila sam se u Somboru i zadovoljna sam,čak šta više i previše. 😍
carski u frontu i svi su bili divni i ljubazni izuzev jedne doktorke mislim da je bila dodeljeni pedijatar na odeljenju postporodjajnom. odlican dijagnosticar uzas sa ljudima.
sto se tice bg licno ne priznajem nista sem fronta i visegradske jer su to jedine dve ustanove koje se bave samo trudnicama i bebama i imaju uslove za sve moguce i nemoguce situacije.
dragisa misovic sam cula da je sve na nivou ali ono sto meni smeta je sto ako su im popunjeni svi kreveti ladno mogu da vas vrate preusmere i sl bez obzira na stanje u kome ste. meni je to strasno.
u ostalim ustanovama sam cula i za dobra i za losa iskustva ali vecinski ako zelite epidural morate sami da platite privatno anesteziologa. njihovi ljudi rade pored trudnica i druge operacije te ne mogu da garantuju da isti moze da bude uz vas.
Potpuno se slazem.Zato sam i birala front oba puta.
Ako "prevarim" muza da imamo jos jedno dete,opet cu se poradjati u frontu iz razloga koje si nabrojala a meni bila prioritet pri odluci o izboru porodilista.
zemunska bolnica,jako ljubazni svi,sve cisto i uredno
Ima li neko iskustva sa porodjajem u Kragujevcu? 😊
cao. Ja sam se dva puta porodila u Kg-u...onako...neljubaznost i nehigijena ali sam oba puta prosla super..iskreno kako te bog pogleda taj dan,jer se oni u bolnici nece nesto mnogo iscimati
Sa prvim detetom porodila sam se u KBC Zvezdara, uzasno sam prosla. Neljubaznost, neprofesionalnost,uzasna higijena.. Rekla sam tamo nikad vise.
Sa drugim detetom sam se porodila u Dragisi Misovic i bila prezadovoljna. Higijena na nivou,ljubaznost i profesionalnost. Svaka cast. Nisam imala vezu ni u jednom porodilistu.
Mislim da treba da se ostavi deo, gde zene mogu da ukazu na stvari koje nisu u redu. Prema meni su se ponasali kao da se svaki dan poradjam, i nijednog trenutka mi nisu rekli kako da disem na porodjaju, a kamoli sta drugo.
Nemate u anketi opstu bolnicu Aleksinac kao mesto porodjaja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »